how it all began?
לפני שני עשורים, מורן ושלוש חברותיה - סטודנטיות צעירות בבאר שבע - החלו לסייע לפליטים סודנים שהגיעו פצועים מגבול למצרים לבי״ח סורוקה בבאר שבע. מה שהחל כיוזמה ספונטנית, הפך למפעל חיים.
כעובדת סוציאלית, מורן הובילה את המרכז לפליטים בנגב בגישה קהילתית ייחודית: חיזוק מנהיגות מקומית, העצמת כוחות פנימיים בקהילה, ואקטיביזם בלתי מתפשר. היא פתחה את ביתה וליבה למתנדבים (או בלשונה - "גחליליות"), ואפשרה לכל אחד להביא את עצמו במלואו.עם חיוך כובש ושליטה מרשימה גם בערבית, מורן רתמה את כישוריה להזזת הרים. גם בימים הקשים ביותר, היא תמיד מצאה דרך להושיט עזרה למי שנזקק לה.
תחת הנהגתה, המרכז התפתח לארגון המספק מענה הוליסטי - מחינוך ועד מיצוי זכויות, תמיד בשיתוף פעולה הדוק בין מתנדבים ישראלים ומבקשי מקלט.לאורך השנים, מורן נשאה על כתפיה את כאבי הקהילה - את הפרידות הכואבות והגירושים, את המאבק היומיומי להשמיע את קולם של השקופים. היא הקדישה את חייה ליצירת מציאות טובה יותר עבור אנשים שעברו טלטלות וזוועות.
אנחנו, משפחת המרכז לפליטים בנגב, גאים להמשיך את דרכה ולשאת את הלפיד שהדליקה - לפיד של תקווה, צדק וחמלה. תודה, מורן, על שני עשורים של עשייה מעוררת השראה  ❤

כיום, מורן בוגרת תואר ראשון בפוליטיקה וממשל ותואר שני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון; אשת חינוך, מרצה, כותבת תוכן ומנחת סדנאות. בשנת 2022 הוציאה לאור את "ג'וזפין והדולפין" ספר הביקורים שלה, שתורגם לאנגלית וערבית בתמיכת נציבות האו"ם לפליטים.

https://www.moranmekamel.com/